«Українські страви»

01.03.2019, 19:02

Не секрет, що Україна – це країна з багатою історією, отже окреме місце займає історія і традиції української кухні. З давніх-давен українські господині майстерно балували своїх домочадців і гостей смачними і ситними стравами, славою про які вони можуть похвалитися і сьогодні.

Хто ж не знає український борщ? А сметану? А сало? А вареники? Про ці шедеври української кухні відомо далеко за межами нашої країни.

Не секрет, що українська кухня популярна у всьому світі. Українська національна кухня відображає характер нашого народу: вона щедра й любить всього побільше.

Повірте, кожна страва української кухні заслуговує добрих відгуків! А як може бути інакше? Щедре сонце країни і добрі звичаї українських кулінарів зробили свою справу.

Україна по праву може пишатися тим, що задовольнить смак навіть найбільш претензійного гурмана. Українські застілля описані Гоголем у його «Вечорах на хуторі біля Диканьки» – що й казати, наш народ розуміється на їжі і вирізняється гостинністю.

Все це довели наші вихованці разом зі своїми   матусями груп №3,7, які   брали  участь у фольклорному святі «Українські страви», яке вже декілька років проводиться у закладі з питання патріотичного виховання. Вони приготували традиційні страви   української кухні, завдяки яким нашу кухню упізнають на багатьох континентах.

Рецепти, які використовували наші гості прийшли до них від бабусь та матусь, всіх присутніх  приємно здивували своїми смаковими якостями.

Всім було весело та дуже смачно.